AmScope M150B-E Дигитален Соединение Monocular Микроскоп, WF10x и WF20x Eyepieces, 40x-800x Зголемување, LED Осветлување, Brightfield, Еден Кондензаторот Леќа, Коаксијален на Грубата и Фината Фоку?

AmScope M150B-E Дигитален Соединение Monocular Микроскоп, WF10x и WF20x Eyepieces, 40x-800x Зголемување, LED Осветлување, Brightfield,

Това е достапна
DEN 2927.76
Количината на стоката:

Дигитални соединение микроскоп и 0.Софтвер поддржува JPG, TIF, GIF, ПСД, WMF, и BMP формати на датотеки и е компатибилен со Windows XP, Vista, 7, и 8; Mac OS X; и Linux.Компанијата, основана во 1996 година, е со седиште во Ирвин, КАЛИФОРНИЈА.0 податоци порта (кабел е вклучен).Камерата има USB 2.Фаза запре спречува фаза или примероци од кои доаѓаат во контакт со целите.Тие, исто така може да се користат LED, флуоресцентни и огледало извори на светлина за да помогне во контрола на гледање способности.Видови ги вклучуваат соединение, стерео или digital.Monocular гледање главата со заменлив 10x widefield и 20x widefield eyepieces, фиксна 45-степенот на вертикална склоност да се намали очите и вратот вирус, и 360-степен ротација способност да обезбеди повеќе сеопфатен поглед и да се овозможи размена.Напред се соочуваат со се врти nosepiece има 4x, 10x, и 40x DIN achromatic полна чаша целите кои обезбедуваат висока резолуција боја-поправена слики.3 MP (640 x 480 ефективни пиксели)Слика type Still слика и видео дисплеј и capture Camera type Brightfield Camera sensor CMOS (боја) Magnification40x Reduction lens None Mounting size23mm Computer connection USB 2.65 NA еден кондензаторот леќа и диск дијафрагмата контрола на количината на светлина, просветувајќи на примерок.Камерата го вклучува фотографирање и уредување на софтвер кој обезбедува мирна слика и видео во живо снимање и уредување на способност, вклучувајќи мерење функции.Зголемување на способноста се однесува на големината на сликата.Напред се соочуваат со nosepiece со 4x, 10x, и 40x DIN achromatic полна чаша целите кои обезбедуваат висока резолуција боја-поправена слики.Камерата возачи се компатибилна со Windows XP, Vista, 7, и 8; Mac OS X; и Linux.Она што е во Кутијата?Am Scope M150 B-E микроскоп со обична stage WF10x eyepiece WF20x eyepiece4x DIN achromatic objective10x DIN achromatic objective40x DIN achromatic цел(2) Фаза clips0.Микроскоп има пониски (diascopic) Brightfield осветлување што пренесува светлината нагоре низ примерок за зголемена видливост на проѕирни и транспарентни објекти.Резолуцијата, исто така познат како resolvant моќ, се однесува на јасноста на сликата.Дигитален соединение микроскоп се користи за инспекција и dissection на примероци кога две-димензионални слики се сакате, и каде што фотографирањето, детална евиденција, или документација е потребна.Дигитални микроскопа се користи за да се прикаже сликата на мониторот, отколку гледајќи низ објектив.Коаксијален на грубата и фината фокус копчиња се вгнездени да се забрза фокусирајќи се на левата и десната рака на гледачите.На monocular гледање главата има WF10x или WF20x окуларот на фиксна 45-степенот на вертикална склоност да се намали очите и вратот вирус и има 360-степен ротација способност да обезбеди повеќе сеопфатен поглед и да се овозможи размена.3 MP дигитална камера има CMOS сензор боја за прикажување на уште микроскопија слики и видео стриминг во живо на компјутер или проектор, и 40x зголемување.Микроскоп Specifications Head Compound monocular Eyepieces WF10x, WF20x Objectives4 X, 10x, 40x achromatic Stage Plain Lighting configuration Transmitted (пониска) Condenser Single lens Diaphragm Disc diaphragm Light source LEDIllumination type Brightfield Power110 V/60 Hz Camera Specifications Resolution0.0 излез за да фотографирате или да прикаже уште или видео слики на компјутер или проектор.Микроскопа може да се контролира преку зголемување на фиксен фокус, или преку спектар на корекција.3 MP камера со USB 2.0 Датотека formats JPG, TIF, GIF, ПСД, WMF, BMPSoftware package Image снимање и уредување за Windows XP, Vista, 7, и 8; Mac OS X; и Linux Camera возачот compatibility Windows XP, Vista, 7, и 8; Mac OS X; и Linux Microscopes се инструменти што се користат за подобрување на резолуцијата на некој објект или слика.

Клучни карактеристики

Слични производи во категоријата